Argan

Onze delicate arganolie is een olie die wordt gewonnen uit de pitten van vruchten die aan de Argania Spinosa (Argan Boom) groeien. Deze bomen komen alleen nog voor in het Zuidwesten van Marokko, wat de winning van de arganvrucht erg schaars maakt. Voor één liter olie heb je tientallen kilo’s argannoten nodig, dit maakt het proces kostbaar en zeer arbeidsintensief. Arganolie in zijn puurste vorm is dan ook een van de meest zeldzaamste oliën ter wereld.

De Arganboom produceert vruchten die lijken op abrikozen. De vruchten worden van juni tot september verzameld. In de vruchten zitten amandelvormige pitten. Op traditionele wijze worden ze gepeld en (koud) geperst tot de kostbare olie. Door de gouden kleur en door de vele gezondheid en schoonheid voordelen staat arganolie ook wel bekend als het Marokkaanse goud.

Cosmetische arganolie

Arganolie is het eeuwenoude Marokkaanse geheim voor schoonheid. Onze pure biologische cosmetische arganolie is een magisch product voor jouw haar en huid, vanwege de vele schoonheids voordelen. De olie heeft een zachte nootachtige geur.

Huid
De olie bestaat voor een groot deel uit olie-vetzuren en linolzuur. Daarnaast bevat het een hoog gehalte vitamine E, krachtige antioxidanten en mineralen. Deze eigenschappen dragen bij aan een herstellende en hydraterende werking op de huid. Daarnaast zit arganolie vol met verschillende ontstekingsremmende ingrediënten die ondersteuning bieden bij huidproblemen zoals acne en eczeem*. De olie helpt ook tegen littekenvorming en is bevorderlijk voor wondgenezing. Na het aanbrengen van de olie voelt de huid zacht en soepel aan.

Onze arganolie is een mooie toevoeging op jouw huidverzorging. Gebruik 2 druppels als serum onder je dagverzorging, of gebruik 5 druppels olie na het aanbrengen van je nachtcrème als gezichtsolie.

Arganolie leent zich ook perfect voor een massage. Vanwege de mooie eigenschappen en herstellende werking is het niet nodig om de olie af te spoelen na de massage. Hij doet namelijk nog veel goeds voor de huid.

* Arganolie huidproblemen niet volledig oplossen, maar biedt wel verlichting bij de symptomen.

Haar
Arganolie is de perfecte hydratant voor jouw haar. Het herstelt je haar en geeft het glans. Daarnaast werkt als een anti pluis en zorgt het voor een minder droge hoofdhuid.

Gebruik onze arganolie als een haarmasker. Breng de olie aan vanaf de wortel tot in de punten, laat dit heel de nacht intrekken en was in de ochtend je haar. Voor een versnelde variant wikkel je een warme vochtige handdoek om je haar en laat je hem 30 minuten zitten, voordat je je haar wast.

Verdeel 1 tot 4 druppels olie in je handen en breng dit aan in je haarpunten.
Bij dunner haar gebruik je uiteraard minder olie.

Bij gebruik van de cosmetische arganolie is het belangrijk dat de pipet niet de huid aanraakt. Druppel de arganolie in je hand en verdeel hem daarna over jouw huid of haar.

Culinaire arganolie

Onze culinaire variant van arganolie doet wonderen voor jouw gezondheid. Culinaire arganolie kent namelijk vele positieve gezondheidseffecten. Naast deze effecten is het ook een heerlijke smakelijke olie, die over de hele wereld door chef koks wordt toegevoegd aan gerechten zoals salade, pasta, couscous of rijst*.

De Arganpitten worden lichtjes geroosterd en daarna geperst tot een verfijnde olie met een gouden kleur en nootachtige smaak. De smaak is te vergelijken met een subtiele combinatie van sesam, hazelnoten en vers gebakken brood.

Arganolie heeft een hoog gehalte aan vitamine E, onverzadigde vetzuren en bevat magnesium en kalium. Wetenschappelijk is aangetoond dat de olie bij regelmatig consumeren, een zeer positieve invloed op jouw gezondheid heeft.
Arganolie versterkt namelijk het immuunsysteem.
Daarnaast kan de olie ontstekingsremmend werken, doorbloeding stimuleren en het werkt cholesterol verlagend.

Gebruik dagelijks enkele druppels van onze culinaire arganolie bij jouw maaltijd, voor een gezondheidsboost en een heerlijke nootachtige toevoeging aan het gerecht.

* Culinaire arganolie mag alleen licht verhit worden en is dus niet geschikt om in te bakken.

Arganzeep

Een natuurzuivere zeep gemaakt van arganolie!
Arganzeep is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten (plantaardige basis).
Wat maakt arganzeep zo uniek? Het is gemaakt van pure arganolie en het verschoont, hydrateert en verzorgt jouw huid op een natuurlijke wijze.